Udbydere af RPA robotter

Ifølge en rapport fra Forrester (amerikansk forsknings- og analysevirksomhed) er de 3 største robotudbydere UiPath, Automation Anywhere og Blue Prism. Vi vil derfor i denne artikel tage et uddybet kig på de tre udbydere, samt Microsofts Power Automate løsning – som er den vi primært beskæftiger os med.

Herudover er der en række andre udbydere vi vil remse op og linke til, men som ikke vil blive gennemgået dybere i artiklen her.

De mest kendte udbydere af RPA robotter er:

UiPath

UiPath er stiftet i Rumænien tilbage i 2005. Virksomheden er kendt for deres relativt intuitive og simple brugerflade. Platformen kan let håndtere operationen af komplet selvstændige og overvågede robotter. UiPath er desuden kendt for at integrere med en lang række tredjepartssystemer, der skaber et godt økosystem af værktøjer på platformen. De har ydermere tilføjet machine learning kapabiliteter til diverse robotter på deres platform.

Her får du 3 hurtige om UiPath:

Pris: Mellemlav

UiPath priser starter fra ca. 4000 USD om året, hvilket omregnet ca. er 25.000 kr. årligt.

Mange integrationer

UiPath har mange integrationer til både front- og back-office programmer, samt et nemt at anvende billedeaflæsningsværktøj.

Pålidelighed halter

Flere UiPath kunder har udtalt, at eksekveringen af processer ikke altid foregår som planlagt med UiPaths værktøj.

Blue Prism

Blue Prism fokuserer på at tilbyde skalérbare, sikre og centralstyrede løsninger. Dette gør dem idéelle for de største virksomheder, der har brug for meget kontrol. Blue Prism blev opstartet i 2001 af nogle procesautomatiseringseksperter, og i 2017 samlede de 70 mio. britiske pund, tilsvarende knap 585,6 mio. DKK i 2017 kurser, i investeringer fra aktiesalg. Blue Prism lægger stor vægt på certificering, de har brugt stor energi på oplæring af tredjeparts udviklere. Sammenlignet med UiPath er anvendelsen af platformen mindre brugervenlig, da det kræver større teknisk kundskab at kunne anvende det fulde potentiale af Blue Prisms platform.

3 hurtige om Blue Prism:

Pris: Høj

En licenspris til virksomheder ligger på mellem 17.000 til 20.000 USD om året. Omregnet er dette ca. mellem 100.000 til 125.000 kr. om året.

Høj pålidelighed

Blue Prism opsættes med en klient-server arkitektur (modsat UiPath der er webbaseret). Selvom klient-server arkitektur er normal praksis indenfor RPA værktøj, har Blue Prism specielt meget fokus på pålidelighed og sikkerhed.

Færre integrationer

Ift. UiPath har Blue Prism en del færre integrationer og deres billedegenkendelsesfunktionailtet er mere komplekst at anvende en UiPaths. Hovedsageligt har de primært flest integrationer med back-office programmer.

Automation Anywhere

Automation Anywhere har baggrund i integrerede IT-løsninger. De henvender sig til større virksomheder indenfor finans, teknologi og sundhedsvæsner. De har primært fokus på at kunne afhjælpe interne opgaver i virksomheden. Sammenlignet med UiPath kan Automation Anywhere have en lidt højere anvendelsesbarriere, da mere tekniske funktionaliteter kræver evner indenfor XML og C#. Derudover er der ringere integrationer til tredjepartssystemer sammenholdt med UiPath.

Her er 3 hurtige om Automation Anywhere:

Pris: Mellem

Licensprisen starter fra 9000 USD (eller ca. 56.000 kr.) om året. Denne pris dækker dog kun for en cloud-baseret løsning. Ønsker man en lokal serveropsætning skal man kontakte Automation Anywhere.

Skalerbarhed

Automation Anywhere slår sig på at være gode til skalering af robotter. Er der brug for flere robotter til at udføre processer, er det nemt og hurtigt at både skalere op og ned igen.

Lidt komplekst

Flere kunder har udtalt at det tager noget tid for at komme i gang med Automation Anywheres platform. Da platformen virker lidt rodet og uoverskuelig - ikke nybegynder venlig.

Microsoft Power Automate

I 2020 blev Softomotive opkøbt af Microsoft. Microsoft har så sidenhen optaget og omdannet Softomotives robotplatform ind i deres egen Power Platform løsning. Power Platform løsningen er en billig indgang til RPA, samtidig med at det har de nødvendige funktionaliteter for at kunne skabe solide RPA løsninger. Det kræver ikke meget andet end lidt småteknisk forståelse, at kunne sætte sig ind i hvordan man programmerer processerne – så det kan derfor give god mening, at oplære medarbejdere i forskellige afdelinger til at kunne udvikle automatiserede processer med dette værktøj.

Sidst, 3 hurtige om Power Automate:

Pris: Lav

Den samlede minimumspris for at komme i gang med Microsofts Power Automate er ca. 1200 kr. pr. måned. Hvilket består af 1 brugerlicens til ca. 250 kr. pr. md. + 1 unattended robotlicens til ca. 950 kr. pr. md. Årligt bliver dette til ca. 14.400 kr.

Low code / no code

MS Power Automate er relativt nemt at udvikle i. Har man basal forståelse for programmering er det lige til at gå i gang med.

Begrænset tilpasning

Pga. Microsoft har opkøbt Softomotive, tager de derfor udgangspunkt i funktionaliteterne fra Softomotives platform, arver de derfor også nogle af deres ulemper, indtil de får det opdateret. Én af disse ulemper er, at nogle funktioner kan virke mangelfulde ift. at tilpasse funktionen til en proces - det kan begrænse nogle processer fra at blive automatiseret.

Feedback eller spørgsmål?

Har du feedback eller spørgsmål til artiklen er du velkommen til at skrive på info@dapta.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *